GIMBAL DSLR

Za kvalitetan video uradak neophodna je dobra stabilizacija kamere. Izrađujemo gimbale (stabilizatore kamere) za DSLR kamere i za GoPro kamere. Gimbale pravimo prema Vašoj kameri. Skoro je nemoguće napraviti univerzalan gimbal jer je na tržištu bezbroj kamera i objektiva koji svojom dimenzijom i težinom utječu na rad gimbala. Mi smo dizajnirali vlastiti gimbal koji koristi standardnu osnovu i promjenjivi dio koji prilagođavamo kameri naručioca. Ako je riječ o GoPro kameri gimbal koji nudimo je prilagođen za modele serije GoPro3 i GoPro4. Kada je u pitanju DSLR kamera najbitnije je da kamera + objektiv ne prelaze 2kg. 

Ako od nas naručite gimabl za DSLR kameru morate nam reći koja je točno kamera u pitanju i koji objektiv planirate koristiti na gimbalu. Nakon uplate dogovorenog avansa mi poručujemo elektronske dijelove i počinjemo sa izradom mehaničkih dijelova. Kada je gimbal u fazi sastavljanja trebate nam dostaviti kameru sa objektivom zbog dovođenja gimbala u balans. Gimbal je programabilan te se na njemu mogu podesiti razni modovi uporabe koji se mijenjaju klikom na joystick kojim se ujedno i upravlja sa gimbalom. Uz gimbal dolazi 7 inch AV color ekran, joystick, 2 baterije, punjač za baterije, gimbal podešen i spreman za rad. Gimbal se može koristiti za snimanje iz ruke, ali se može koristiti i za snimanje sa multirotora, te kod narudžbe treba definirati namjenu.

Novitet u korištenju FCT gimbala je kombinacija sa našim kranom gdje gimbal osim stabilizace ima ulogu pokretne glave krana, više o kranu pogledajte pod rubrikom KRAN.