Flying Camera Team se sastoji od tri člana koja svojim iskustvima, znanjima, i sposobnostima, sa područja zrakoplovnih i informatičkih znanosti mogu ponuditi širok spektar rješenja. Naš tim je specijaliziran za snimanje iz zraka i izgradnju multirotor letjelica. Video materijal koji možete pogledati na našoj stranici snimljen je sa letjelicama koje smo samo izradili.

 

ČLANOVI TIMA:

Soniboj Sabo

Rođen1960 od kada je ustvari i registrovan kao član Aerokluba Mostar. Od rane mladosti u zrakoplovnom modelarstvu i kao graditelj i natjecatelj posebno u zadnja dva destetljeća. Između dosta osvojenih nagrada na natjecanjima ističemo: Godine 2012 ispred Sportskog saveza grada Mostara proglašen za najboljeg sportaša seniora Mostara a 2013 godine osvojio 3. mjesto u generalnom plasmanu World cup, a u jednoj od Free flight kategorija modelarstva

 

Jurica Kolobarić

Rođen 1980.g u Mostaru, po zanimanju tehničar za računarstvo. Aeromodelarstvom se počeo baviti kao član Aerokluba Mostar 1995.g. Odmah slijedeće godine prijavio se na obuku za sportskog pilota jedrilica u Sinju, te je završio iste godine. 1997.g završio padobransku obuku u Zagrebu, 1998.g završio obuku za pilota paraglajdera također u Zagrebu, 1999.g. dobio sportsku dozvolu pilota jedriličara, 2002.g završio obuku za sportskog pilota motornih aviona u Livnu. Cijelo vrijeme član modelarske sekcije Aerokluba Mostar te u razdoblju od 1995-2001 g. sudjelovao na brojnim natjecanjima u BiH u RH te osvojio zapažene rezultate. Od 2001.g  ne bavi se sportskim modelarstvom već isključivo modelima na daljinsko upravljanje.

 

Renato Kristić

Rođen 1991. godine u Sarajevu, po zanimanju bečlor informacijskih tehnologija. Oduvijek zaljubljenik u elektroniku što ga je i podstaklo da se počne baviti modelarstvom. Od 2010. godine počinje se intenzivno baviti modelarstvom gdje stječe znanje letenja RC helikoptera, aviona i multirotora. Svoj fokus u modelarstvu stavio je na snimanje iz zraka i jedan je među prvima koji je snimio mnoge BH gradove i njihove znamenitosti iz zraka. Pokazao je velika interesovanja u istraživanju moderne elektronike koja pomaže pri radu RC letjelica.